Follow by Email

17 Kasım 2012 Cumartesi

HAZIR BAKLAVA YUFKASI

Bayramda  kayınvalideme yaptığım hazır baklava yufkasından büzme baklava ,çok basit ve de çook lezzetli baklava,genelde bu yufka ile börek yapıyorum baklavasını ilk kez yaptım tam not aldı ustalarından iki kat yufkayı alıp bir köşesine cevizi döküyoruz,nice bir oklavaya sarıp büzüyoruz,hiç kesmeden tepsiye diziyoruz.Sonrasında 1 paket teremyağ ve 2-3 yemek kaşığı sıvıyağı eritip,fırça yardımıyla bol bol sürüyoruz ve önceden ısıtılmış 200 derecede iyice kızarana kadar pişiriyoruz.Şerbet için ;3,5 bardak şeker 3 bardak su çok koyu bir şerbet olmayacak bu tatlının hafif olmasını sağlıyormu,eşimin teyzeleri öyle diyor...onlar bu konuda usta çünkü...Ayrıca tek kat yufkayla yaparsanız ve az da tereyağ kullanırsanız daha leziz oluyor.Şükran teyze böyle yapmış çok da leziz olmuş.Umarım Türkan teyze sen bunları okumazsın:))Fırında çıkmış halini çekmeyi unuttum.Umarım fikir sahibi olmuşunuzdur ve de anlatabilmişimdir 
Ege'ye tatlı yedirebilmek için şekil yaptığım irmik helvam,bu şirinliğe rağmen Ege sadece cevizleri yemekle yetindi:(( Herkese mutlu ve huzurlu haftasonları dilerim... 
 
Posted by Picasa

4 yorum:

  1. iki tatlınızda çok güzel olmuş ,bu hazır baklava yufkası çok cabuk kırılıyor siz böyle çarşaf gibi sermişsiniz acaba hazır değil açmama elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim.Hazır baklava yufkası biraz şans işi bu yaptığım çok güzel çıktı,markası Hastel bu markadan memnunum.

      Sil
  2. hic almadim da denemedimde hazir baklava yufkasini.ellerine saglik.deneyecegim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle deneyin hem pratik hem de lezzetli,genelde ben böreğini yapıyorum börek de tat şahane oluyor...

      Sil

DÜŞÜNCELERİNİZ BENİM İÇİN ÖNEMLİ...